AltiAne v/Ane Eline Alti

Nytt liv i værket Aasnæs Glasværk ble etablert i 1813 og ble holdt i drift i 70 år, fram til 1883. I 2000 tok Ane Eline Alti opp igjen tradisjonen med å skape elegante gjenstander i glass. Den nye produksjonen er en del av ei spennende reiselivssatsing ved det gamle glassverket.

Mer…

 

Favoritt

Alvehuset-prinsesse.jpg

Alvehuset keramikk v/ Anette Kjellemyr

Med humor og fantasi Anette Kjellemyr har vært keramiker siden 1996, og driver verkstedet Alvehuset keramikk i Brevikstranda. Hun har en variert produksjon, med både brukskunst og skulpturelle arbeider i steingodsleire. Hennes spesialiteter er store, rare kopper og mugger, prinsesser, engler, froskeprinser og drager – alt med en solid dose humor.

Mer…

 

Favoritt

399_atelier-oker-v-kristin-boerresen_1j.jpg

Atelier Oker v/Kristin Børresen

Stemningsfullt Kristin Børresen i Atelier Oker maler bilder i ulike teknikker: akvareller, akryl og blandingsteknikk. Har en stor lidenskap for akvareller. Motivene er svært varierte, fra landskap til mennesker, vaser og blomster. Mest figurativt, men også noe abstrakt. Hun bruker varme farger, og er opptatt av å formidle stemninger.

Mer…

 

Favoritt

402_benitas-bilder_1j.jpg

Benitas Bilder

Detaljrik tekstilkunst Benita Tornholm lager tekstilmalerier ved å kombinere tre ulike teknikker: applikasjon, stoffmaling og symaskinbroderi. Hun har selv utviklet teknikken gjennom mange år.

Mer…

 

Favoritt

Britts-keramikk-Singsas.jpg

Brits Keramikk

Brit Kosberggrind åpnet verksted og utsalg på Bjørgen sommeren 1988. Hun benytter steingodsleire som råmateriale, og dreier elegante bruksting med utgangspunkt i det. Brit legger stor vekt på form, og hun bruker sand som dekor-effekt. Hun modellerer også gjenstander, for eksempel fugler og veggdekorasjoner med skogsmotiver.Brit Keramikk & Kamer Skinn...

Mer…

 

Favoritt

508_buodd-tinn_1j.jpg

Buodd Tinn

Buodd Tinn..håndlaget siden 1962 Buodd Tinn produserer håndlagde smykker og gaveartikler i tinn. De kombinerer gamle håndverkstradisjoner med moderne design, og smykkene som lages har alle sitt eget særpreg! Buodd Tinn har levert sine produkter til forretninger over det ganske land siden tidlig 60-tall. Buodd Tinn...dersom håndlaget betyr noe..

Mer…

 

Favoritt

DSC-8985.JPG

Daltinn

Tinn for en hver anledning Etter 18 års jobbing med anleggsmaskiner avsluttet Rolf Egil Krog den karrieren. I 1990 begynte han med tinnstøping og ledelse av Dal-Tinn. Han har vært eneeier siden 1993. For Krog har Daltinn blitt en livsstil: Han er håndverker og kramkar.

Mer…

 

Favoritt

217_duodu_1j.jpg

DUODU

Inspirasjon gjennom maskeneKunsthåndverkerne og designerne Anne Grut Sørum og Rita Nylander har gjennom DUODU skapt et unikt design og særpregede produkter. De designer og strikker personlige plagg i tynn garnkvalitet på bestilling for både kvinner og menn. De utvikler også nye modeller for serieproduksjon som strikkes ved Selbu Husflid.

Mer…

 

Favoritt

441_fili-v-gry-marie-grindbakken-_1j.jpg

Fili v/Gry Marie Grindbakken

Fascinerende filigran Arbeidene til filigransmester Gry Marie Grindbakken har røtter i gamle tradisjoner. Hun henter også inspirasjon fra annet hold og lager nye kreasjoner i gamle teknikker, så vel som i moderne teknikker og materiale.

Mer…

 

Favoritt

397_fjordtoenna_1j.jpg

Fjordtønna

Tønner for mat og drikke Fjordtønna tilbyr tønner for mat og drikke, blant annet vikingskip og tønner tilpasset catering (komplett koldtbord). Alt er egenprodusert, også en del av produksjonsmaskinene.  Bedriften drives av Johannes, Hjørdis og Odd Magnar Tysse, og holder til innerst i Samnangerfjorden , et område med rike tradisjoner innen bøkkervirksomhet.

Mer…

 

Favoritt

hillestad-Anna-Berthelsen.jpg

Hillestad as

Noen av de beste

Mer…

 

Favoritt

142_joergen-christian-juul_1j.jpg

Jørgen Christian Juul

Smykker med røtter

Mer…

 

Favoritt

kamer-skinn-med-kattemotiv.jpg

Kamer skinn

Kari Merete Buseth i Kamer skinn lager skinnklær og -produkter etter eget design. Hun tilvirker en rekke typer klesplagg og diverse tilbehør. Vesker er etter hvert blitt en spesialitet. Andre kjente produkter er slips, tolettmapper, sminkepunger, penal, kjeleposer, sukker- og kaffeposer og doskilt.

Mer…

 

Favoritt

Kie-Manestein-sirkel.jpg

Kie Sølv

Kirsti Eriksen i Kie Sølv er håndverker fra Lofoten bosatt i Akershus. Hun viderefører den rike vikingkulturen i Skandinavia, med vakre smykker i ringteknikk. Hun lar seg også inspirere av den nordnorske naturen og bruker de enkle, klare og røffe linjene i sitt eget design.

Mer…

 

Favoritt

403_nabben-brukskunst-_1j.jpg

Nabben Brukskunst

Fargeglade smykker Nabben Brukskunst startet sin virksomhet i 1990. De produserer unike fargeglade smykker i tre og keramikk. Tresmykkene lages i laminert tre, som gir styrke og en fin dekorativ virkning. Keramikksmykkene er laget i steingods og dekorert med farget leire og glasur.

Mer…

 

Favoritt

171_potteriet-roeros_1j.jpg

Potteriet Røros

Trøndersk tradisjon

Mer…

 

Favoritt

Rune Bruvik

For villmarka

Mer…

 

Favoritt

Strikking-RG.jpg

Strikking Rannveig Gjevre

Rannveig Gjevre lager lune og lette strikkaklær, som jakker, kjoler, barneklær, luer og sjal. Hun er glad i farger, og er opptatt av at fargene skal passe til den som skal bære plagget. Verkstedet ligger i Svolvær, og den mektige Lofotnaturen og lysets skiftninger er viktig inspirasjon for Rannveig...

Mer…

 

Favoritt

Ullform-TT.JPG

Ullform

­Filting og kursingI firmaet Ullform driver Tone Tvedt både verksted og kursvirksomhet, samt at hun er forhandler av ull og silke fra leverandører i inn- og utland. I tillegg til salg fra eget utsalg deltar hun også på enkelte salgsmesser og -utstillinger i løpet av året.

Mer…

 

Favoritt

Logg inn eller registrer deg