Jo-og-Gro-Lyngstad-Grinak.jpg

Med hjerte for veven

Publisert: 07. Januar 2015

Det er ekteparet Jo og Gro Lyngstad som står bak Grinakervev. De produserer blant annet flere typer duker og interiørtekstiler, stoff til bunader, og i tillegg diverse klær, som jakker, kjoler, busseruller og festdrakter. De tar også oppdrag, og er nå i ferd med å ferdigstille duker, i ikke mindre...

Mer…

 

Favoritt

hillestad-smykke-Stort-bilde-hoyre.jpg

Et smykkeeventyr

Publisert: 02. Desember 2014

Velkommen til smykkeeventyret i Tovdalsskogen! Hillestad er med sine vakre smykker, designet av noen av landets fremste gullsmeder og smykkedesignere, kåret til månedens håndverker i Birka for desember.

Mer…

 

Favoritt

Lillesand-Design-11.jpg

Engler fra Lillesand

Publisert: 01. November 2014

De søte, dekorative englene i hvit, enkel design med fargede hjerter som blikkfang – det er signaturproduktet til Lillesand Design, månedens håndverker i Birka i november. Englene har sitt opphav hos Lise Walker og verkstedet hennes i Lillesand, hvor de tilvirkes - fra ide til ferdig produkt.

Mer…

 

Favoritt

Lisbeth-Vagoy-Bistels-Bre.jpg

Vinnende vesener fra Bistels brenneri

Publisert: 15. Oktober 2014

Lisbeth Vågøy holder til med verksted i Fredrikstad, og driver firmaet Bistels brenneri, som er kjent for sine utrykkfulle og humoristiske dyreskulpturer. I oktober er bedriften kåret til månedens håndverker av Birka. - Leira har fasinert meg i mange år, skapertrangen gjorde seg etter hvert mer og mer gjeldene.

Mer…

 

Favoritt

Reisa-in.jpg

Samisk i september

Publisert: 01. September 2014

Det er Hilde Marie Lund som står bak bedriften Reisa Skinnprodukter. Hun holder til i Nordreisa i Nord-Troms, og jobber hovedsakelig med duodji produkter, altså samisk håndverk. Produktene består av reinskinn, lakse- og steinbitskinn som hun kombinerer med sølv og swarowski. Hun bruker også selskinn, reveskinn og klede.

Mer…

 

Favoritt

sommerfuglkopp.JPG

Sommerlig keramikk

Publisert: 01. August 2014

I august er Kathrine Elverum er kåret til månedens håndverker. Hun lager keramikk i en lys og lett stil, håndverk det passer perfekt å trekke fram i årets siste sommermåned.  Kathrine jobber hovedsakelig med steingods. Det meste blir laget på dreieskiva, forteller hun, men hun modellerer og lager også fat...

Mer…

 

Favoritt

ovrebo-human-01.jpg

Med omtanke

Publisert: 01. Juli 2014

«Laga med omtanke, gitt med omtanke», er slagordet i smykkeproduksjonen til Anne Lise Øvrebø, som er kåra til månadens handverker i Birka juli. Som gullsmed og filigransarbeidar kombinerer ho godt, tradisjonelt handverk med ny teknologi i verkstaden på Ålhus i Jølster.

Mer…

 

Favoritt

Portrett-av-Ase-Strand.jpg

Kvinne for sin hatt

Publisert: 02. Juni 2014

Åse Strand er modist, som vil si at hun arbeider med design og produksjon av hatter og andre hodeplagg. Hun har verksted hjemme i Bødalen, og utsalg i Designerkollektivet på Glasmagasinet i Oslo. Alle hattene fra Åse er laget fra grunnen av, for hånd.

Mer…

 

Favoritt

Til-Mamma.JPG

Små smykkeundre

Publisert: 02. Mai 2014

Lurer du på hva du skal gi i bursdagsgave til kona? Hva med et sølvsmykke med fingeravtrykket til barna, kanskje en fin barnetegning, eller det første ordet barnet skrev? Little Wonders, som er kåret til månedens håndverker i Birka i mai tar utfordringen!Det er Kathryne Forné som står bak det...

Mer…

 

Favoritt

YR og glad design

Publisert: 01. April 2014

I april er det Jorunn Ygre Rogne og Yr Design som er kåra til månadens handverkar i Birka. Jorunn er sjølvlærd keramikar, og gjenstandane ho lagar er kjennetega av særeigne overflater. Det er likevel dei humoristiske og fantasifulle hønsefigurane ho er mest kjent for: Både frittståande, liggande og hengande høns...

Mer…

 

Favoritt

Logg inn eller registrer deg