sommerfuglkopp

Sommerlig keramikk

Publisert: 01. August 2014

 

I august er Kathrine Elverum er kåret til månedens håndverker. Hun lager keramikk i en lys og lett stil, håndverk det passer perfekt å trekke fram i årets siste sommermåned.  

Kathrine jobber hovedsakelig med steingods. Det meste blir laget på dreieskiva, forteller hun, men hun modellerer og lager også fat og bilder.

- I det siste har jeg brukt mye dekaler som dekor, det passer stilen min bra. Jeg liker lette og lyse produkter, som gjerne har et nostalgisk og romantisk preg. Bruksgjenstander skal være tynne og lette, men samtidig slitesterke og av god kvalitet, slår hun fast.


Ideer fra det vakre
I 2004 tok hun årsstudiet i Kunst- og håndverk på Høgskolen i Nord-Trøndelag. Det var her hun skjønte at leira var hennes materiale. Derfor ble det også et år med kurs på Skogn folkehøgskole i keramikk og glassfusing, og i 2007 opprettet hun eget verksted, og har holdt på siden.

- Jeg blir inspirert av både tradisjonelt kunsthåndverk og moderne kunst. Jeg får ideer av å se vakre ting, og liker de tradisjonelle formene, disse som har blitt brukt i lange tider fra mennesket begynte å forme kopper og kar av leire. Ellers er all dekor hovedsakelig inspirert av naturen; helst dyr og blomster.  Øyenstikkeren har vært et gjennomgangstema, og den maler jeg oftest på for hånd, forklarer hun.


Nostalgi og nytenking
Utvalget av produkter er stort, Kathrine trives med å lage mye forskjellig, og tilbyr alt fra kopper og skåler til garnboller, veggfat, bilder og skulpturer.

- Min keramikk er lys og lett, med en blanding av nostalgi og nytenkning, tradisjon og moderne uttrykk. Brukstingene skal være gode å holde i og bruke, og fine å se på, understreker hun.

- Jeg har vært opptatt av å bli god teknisk, spesielt på dreiing, fortsetter hun. - Jeg ønsker å videreføre håndverkstradisjonene, alt blir laget for hånd. Jeg bruker ikke former eller støpning, og elementer som hanker lager jeg etter god, gammel teknikk.  


Jevn produksjon
 «Dreieriet Keramikk» er et enkeltmannsforetak, som Kathrine altså driver alene.

- Jeg har en annen jobb ved siden av, så jeg har nok ikke så mye tid som jeg skulle ønske. Jeg har likevel en jevn produksjon. Varene selges i nettbutikker, som Epla.no og Etsy.com, samt i gavebutikker og gallerier. Av og til deltar jeg på messer. Jeg har ikke eget utsalg, men tar imot bestillinger.


Garn-nisje
Garnboller har vist seg å være et nisjeprodukt verdt å satse videre på for Dreieriet Keramikk.
 - «Yarnbowl» er mer vanlig i USA, men har blitt veldig populære i nettbutikken min. Praktiske for alle strikkeglade, og hver enkelt er jo unik. De fleste vil ha med sau på!, ler Kathrine.

- Er også veldig stolt av å ha solgt lysholdere, såkalte lysegg, til en restaurant i Philadelphia, USA nå nettopp, legger hun til. - De kontaktet meg via nettbutikken min på Etsy.com. Der står det nå 40 lysegg rundt omkring på bordene; laget i Markabygda og shippet til USA. Moro!Birkas begrunnelse for kåringen
Kathrine Elverum i Dreieriet Keramikk legger vekt på kvalitet, estetikk og bruksvennlighet i sin produksjon. Videreføring av håndverkstradisjoner og arbeid med teknikk er også viktig for henne. Hun har sin egen stil - lette, lyse og lekre produkter, med et snev av nostalgi. Sommerlig og vakkert!  
Fakta om Dreieriet Keramikk
• Enkeltmannsforetak som drives av Kathrine Elverum
• Holder til i Skogn, Levanger
• Elverum har årsstudium i Kunst og håndverk ved HINT, keramikk- og glasslinja på Skogn Folkehøgskole og div. kurs, bl.a. hos Marianne Fjærvik
• Tilbyr bl.a. kopper, skåler, garnboller, veggfat, bilder og skulpturer
• Varene selges på Epla.no og Etsy.com, samt gavebutikker og gallerier:
  "Vevstua", Inderøy (Den Gyldne Omvei)
  "Hi Du Sjett", Straumen, Inderøy
  "Gardsbutikken", Tautra, Frosta
   "Galleri Winther", Stavern

 

 

Favoritt


Logg inn eller registrer deg