Til Mamma

Små smykkeundre

Publisert: 02. Mai 2014

 

Lurer du på hva du skal gi i bursdagsgave til kona? Hva med et sølvsmykke med fingeravtrykket til barna, kanskje en fin barnetegning, eller det første ordet barnet skrev? Little Wonders, som er kåret til månedens håndverker i Birka i mai tar utfordringen!

Det er Kathryne Forné som står bak det unike konseptet, som går ut på å spesialdesigne smykker og "charms". Resultatet blir unikt – bokstavelig talt. Barnetegninger, fingeravtrykk, fot- og håndavtrykk, navn og ord. Alt kan brukes.

Smykker, armbånd, bokmerker, nøkkelknipper og mansjettknapper har stått på produktlista lenge, men det kommer stadig nye produkter i sortimentet. Sist ut er ID-merke til hund.

– Akkurat nå har jeg 140 ulike produkter, men det skjer stadig endringer, smiler Forné.

Personlige gaver
Hun bruker en egen teknikk, som gjør at smykkene blir helt personlige gaver. Etter sigende var hun alene om å bruke teknikken i Norge da hun startet. Opplæringen har hun fått i sitt opprinnelige hjemland, England.

– Det begynte med at jeg fikk et armbånd av min mann, med mine to døtres fingeravtrykk preget inn. Da bestemte jeg meg for å lære teknikken, og senere har jeg utviklet den videre, forteller Kathryne, som har brukt fem år på produktutviklingen. All produksjon skjer i Norge.

Avtrykk i sølv
Teknikken går ut på å prege hånd- og fotavtrykk, barnetegninger, håndskrevne navnetrekk eller hilsener og andre motiver i sølv, og eventuelt farge avtrykkene for å framheve dem. Avstøpninger kan tas i egne former som Kathryne sender til kunden i posten. Hånd- og fotavtrykk er ganske vanlig, men nå er også poteavtrykk fra dyr, og faktisk også snuteavtrykk fra hunder, blitt en populær vare.

Smykkegründeren lager både smykkeanheng, armbånd, mansjettknapper og annet. Teknikken kan også brukes på materialer som gull og bronse.

– Men jeg arbeider stort sett bare med sølv. Det trengs et ganske massivt stykke materiale når motivet skal preges, og da blir det for kostbart med gull, sier hun.

Populære home parties
Smykkene med avtrykk av barnetegninger eller barnehender og -føtter er ofte en gave til foreldre og besteforeldre. Little Wonders leverer det meste kundene etterspør.

– Dersom kunden har en idé, er jeg alltid villig til å gjøre et forsøk. De fleste motiver kan brukes, sier Kathryne, som også har laget produkter med firmalogoer og mansjettknapper med avtrykk av musikkinstrumenter.

Hun bruker flere kanaler for å selge smykkene sine.

– Lokalt selger jeg det meste ved at folk kommer på besøk på verkstedet mitt hjemme, eller ved at jeg deltar på messer. Men en ganske stor del av salget foregår også via internett, og jeg får bestillinger fra alle kanter av landet – og faktisk også utlandet. Nettsidene er både på norsk og engelsk, forteller Kathryne.

– Det er også mange som ønsker å ha meg på home parties. Det er en grei måte å selge på, det er flere til stede og vertinnene får hyggelige priser, legger hun til.


Birkas begrunnelse for kåringen
Kathryne Forné lager nydelige smykker, hovedsakelig i sølv. Hun har spesialisert seg på å lage smykker med personlig vri, både med ord, navn, avtrykk og annet som kunden selv velger. Hun satser friskt på smykkeproduksjon som heltidsgeskjeft, presenterer seg proft og lekkert, er serviceinnstilt, og setter kunden i sentrum.


Fakta om Little Wonders
- Drives av Kathryne Forné, som fulltidsgeskjeft
- Forné er opprinnelig fra England, og flyttet til Norge i 2002
- Lager smykker og små accessoirer, hovedsakelig i sølv
- Har spesialisert seg på å lage smykker med «personlige» avtrykk, som hånd-, fot- og fingeravtrykk, barnetegninger, navn og ord, osv.
- Lager også produkter med f.eks. firmalogoer og reklameeffekter
- Verkstedet ligger i Hommersåk i Rogaland
- Nettbutikk på http://littlewonders.no/
- Selger ellers fra verkstedet, messer og «home parties»
- Little Wonders på Facebook

 

 

Favoritt


Logg inn eller registrer deg