Morck debutkolleksjon

MØRCK viser debutkolleksjonen

Publisert: 01. Oktober 2014

 

Klesmerket MØRCK er skapt av tidligere ortopediteknikker Marianne Mørck og kunstner og tekstildesigner Monika Mørck Hauge. De henter inspirasjon fra ortopedifaget, kunsten og tekstilfaget i den kreative prosessen. Resultatet vises under helgas mannekengoppvisning i Atelier Ilsvika, og stikkord er high end nordisk mote med innslag av vevde tekstiler og skinn av laks og reinsdyr.

Debutkolleksjon blir altså presentert under Trondheim Open – lørdag 4. oktober kl. 15, på Atelier Ilsvika.

Marianne er etablert i Trondheim der hun er medlem i kontorfellesskapet Atelier Ilsvika. Hun har omfattende kompetanse innen mønsterkonstruksjon og produksjon av håndlagde plagg. Hun har arbeidet som ortopeditekniker i 15 år, og har i dette arbeidet alltid søkt etter tekstiler som varmer, svaler, er elastiske og stabiliserende ‐ alt fra den fineste egyptiske bomull til intelligente tekstiler fra Sintef Helse og forskningsmiljøet i universitetsbyen Trondheim.

Monika er etablert i Oslo der hun jobber som utøvende kunstner. Hun har master i kunst med spesialisering i Tekstil fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har også studert tekstildesign ved Accademia Italiana i Firenze, Italia. Hennes bidrag til MORCK er utviklingen av tekstiler og tekstil design. Men aller viktigst er tankene og ideene som møter Mariannes ekspertise på spesialtilpassede ortopediske korsetter, og erfaringer med tekstilenes egenskaper til å støtte og frigjøre kroppen.


Se også:
Marianne Mørck - Birka
Morck - hjemmeside

 

 

Favoritt


Logg inn eller registrer deg