Nettbutikk

Birka tilbyr i samarbeid med Kompetansesmia/Norges Gullsmedforbund nettbutikk for norske kunstnere og håndverkere på www.birka.no/butikken

Den fungerer slik at bestillingene går rett til håndverker, og handelen foregår mellom kunde og håndverker, Birka er kun formidler. For å bli med nettbutikken må du være profesjonell kunst/håndverksprodusent, og bedriften må være mva- registrert.

Vi sørger for felles markedsføring, og teknisk løsning, med PayPal som betalingsløsning.

Pilotperiode
Pilotversjonen av nettbutikken ble åpnet i november 2013. Vi åpnet med ca. 15 bedrifter, og utvider fortløpende med flere piloter. Ut 2015 kjører vi en pilotperiode, som vil si at håndverkerne som deltar står der gratis (utenom avgift til GS1 og omkostninger per kjøp til PayPal).

Priser

Kostnadene for hver enkelt for å være med etter pilotperioden er ennå ikke klare, men for pilotene begrenser utgiftene seg til etablering og månedskostnader til GS1 (som tildeler ean-nr, se under).

GS1: Etablering: ca. kr. 2000,- + avgift pr. måned: kr. 90,- (ved omsetning opp til 1 mill. kr)

PayPal: Omsetningsbasert (per salg). Eksempel ved månedsomsetning på
kr. 30 - kr. 20 000: 2,80 kr. + 3,4 % pr. transaksjon.


Slik går du fram hvis du ønsker å være med

For å selge varer gjennom nettbutikken på www.birka.no må du være profesjonell kunst/håndverksprodusent, og bedriften må være mva- registrert. Kontakt oss om du er interessert i å bli med.

For å selge varer i butikken, må varene dine være registrert i vår produkt-database sammen med bilde. Følgende trinn gjøres for å registrere varene:

1: Tegne GS1 abonnement for bedriften din, her: http://www.gs1.no/hva-gjor-gs1/gs1-abonnent/soknad-om-3/. Herfra får du ean-nr som skal benyttes i vareregistreringen. Når GS1 abonnementet er etablert, sender du denne informasjonen til oss, da kan vi bestille brukertilgang til varedatabasen.

Info: GS1 er en internasjonal (non-profitt-)organisasjon som utvikler og tilbyr varesystemer, derunder varenummerstandarder, som gir en vare et unikt nummer i verden. Det er dette systemet som ligger til grunn for vår varedatabase og vår nettbutikkløsning. Derfor må man tegne abonnement her, selv om man ikke ønsker/har behov for strekkoder til varene sine, men man kan også ta ut 4000 strekkodeetiketter per år, kostnadsfritt.

2: Når GS1 abonnementet er på plass og du har fått brukertilgang + passord til databasen kan du registrere varene i varedatabasen.

3: Du må opprette egen konto på PayPal www.paypal.com/no


Se brukeravtale
Kjøpsbetingelser


Er det noe du lurer på?
Ta kontakt med

Marit Ødegaard Hagen (Birka):
marit@birka.no
– tlf 992 35 601

Ragnvald Nore (KompetanseSmia/Norges Gullsmedforbund):
nore@gullsmed.no - tlf 916 16 886

eller

Bjørg Høvik Eriksen (KompetanseSmia/Norges Gullsmedforbund):
bj@gullsmed.no – tlf 900 48 999

 

Logg inn eller registrer deg